Realiseren data warehouse – Bank

Vacatures

Realiseren data warehouse

Realiseren data warehouse
Alle projecten

Realiseren data warehouse

Voor een middelgrote bank in de randstad

Het gebruik van data wordt ook in het bancaire domein steeds belangrijker. Naast het gebruik van data voor de informatievoorziening naar en over klanten wordt ook steeds meer geëist van de informatievoorziening naar de toezichthouders. Er worden hoge eisen gesteld aan de manier waarop data wordt opgeslagen, verwerkt en beschikbaar gesteld.

Ik heb de opdrachtgever daar als projectmanager mee mogen helpen. Het doel van het project was om een omgeving te realiseren waarin data uit verschillende (backend)systemen centraal wordt vastgelegd, gecombineerd, gecontroleerd op kwaliteit en verwerkt tot informatie.  Hierdoor kan de kwaliteit van de data beter worden geborgd en is inzichtelijk welke data door wie en voor welke doeleinden wordt gebruikt.

Inmiddels zijn al grote stappen gezet. De technische basis is gerealiseerd en we kunnen data vanuit verschillende backendsystemen gecontroleerd samenbrengen in een ‘datalake’ (cloudomgeving). Voor mij een zeer leerzaam traject waarin ik kennis heb gemaakt met de nieuwste (cloud) technologie. Ik heb kunnen ervaren dat de kennis en skills van de architecten, analisten en ontwikkelaars cruciaal zijn voor het succes van dergelijke trajecten.

Nu is het een kwestie uitbouwen; meer data en meer informatie!

“We zien nu al blije gezichten bij onze afnemers!”

Project

Bekijk alle projecten

“We zien nu al blije gezichten bij onze afnemers!”

Project

Bekijk alle projecten

Willem Huitema

Willem Huitema

Vragen over onze diensten?

Ik help je graag verder!   Contact