Banken

Banken

Magniv heeft jarenlange ervaring in een aantal branches. De bancaire sector is er een van, waarin de afgelopen jaren veel is veranderd. De digitalisering en transformatie die dit met zich meebrengt is voor veel banken een grote uitdaging. Het gaat namelijk niet alleen om het implementeren van goede pakketten of het stroomlijnen van je digitale domein. Het gaat in ons optiek steeds meer over een strategische shift richting een agile, data gedreven manier van werken die gevolgen heeft voor de gehele business.

Daarnaast is een van de specifieke aandachtspunten in het bankdomein de relatie met de toezichthouders. Dit kenmerkt zich in een sterke focus op solide processen en het belang van een gedegen reporting proces. De toepassing van (nieuwe) technologieën brengt eisen met zich mee voor de integere bedrijfsvoering van banken. De druk die banken voelen wordt groter als het gaat om privacy van klanten, eigenaarschap van data en andere vormen van beleid, zoals KYC. Deze eisen zijn niet alleen van toepassing op het beschermen van klanten, ook voor de instellingen zelf brengt technologie ook bedreigingen met zich mee.

Onze professionals kennen het spanningsveld en hebben specifieke product- en proceskennis in de sectoren: betalen, sparen, lenen en hypotheken. Wij zien bij veel banken een switch naar de ontwikkeling op low-code platformen.  Ook zien we dat de opgeleverde software niet altijd duurzaam wordt ontwikkeld, dus niet schaalbaar en toekomstbestendig.

Onze aanpak is er op gericht dat wij banken helpen om implementaties te begeleiden op basis van een plan. Een plan wat uitgaat van business engineering, het ontwerpen en implementeren van de software zodat deze in lijn is met de strategie en architectuur. Wij helpen door middel van onze aanpak de ontwikkeling op de low code platformen tot een succes te maken voor banken.

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt voor andere klanten?

Meer weten over business engineering? lees hier meer.