Pensioenuitvoerders

Pensioenuitvoerders

Magniv heeft een schat aan ervaring in verschillende branches. Eén daarvan is de sector van pensioenuitvoerders. De wereld van pensioenuitvoerders verandert snel. Er zijn volop ontwikkelingen, met name op het gebied van beschikbaarheid en verwerking van data. Deze ontwikkelingen zorgen voor wijzigingen in de taken en diensten van de pensioenuitvoerder.

De snelle ontwikkelingen op het gebied van data science biedt veel kansen. Zo is data steeds makkelijker te delen, te verkrijgen en te analyseren. Ook robotisering en digitalisering zorgen ervoor dat processen binnen pensioenuitvoerders zullen veranderen. Al deze ontwikkelingen vereisen wel investeringen in technologie en competenties. Maar deze ontwikkelingen bieden ook veel kansen waaronder schaalvergroting, efficiënter werken en een hogere klanttevredenheid.

Met behulp van data science kunnen veel processen geautomatiseerd worden op basis van data en algoritmes. Ook maken de nieuwe ontwikkelingen het mogelijk om nauwkeuriger inschattingen te maken van risico’s en prognoses. Om de concurrentie bij te benen, zullen pensioenuitvoerders dus moeten investeren in hun IT-architectuur.

Onze specialisten hebben kennis van het financiële domein en ervaring in wat er belangrijk is voor pensioenuitvoerders. Ze kennen het segment, de specifieke processen en producten en weten wat de knelpunten zijn. Daarmee kunnen zij pensioenuitvoerders helpen om efficiënt en toekomst bestendig te innoveren. Als specialist op het gebied van business engineering ontwerpen en implementeren wij passende oplossingen in lijn met de strategie en IT-architectuur van de pensioenuitvoerder in kwestie.

Wij zorgen ervoor dat innovaties niet te haastig, en dus chaotisch en zonder toekomstperspectief, geïmplementeerd worden. Wij ontwerpen onze oplossingen op basis van een plan en de visie en strategie van de klant. Daarmee realiseren we een toekomstbestendige oplossing die schaalbaar is en een efficiënte implementatie kent. Zo is de pensioenuitvoerder weer helemaal klaar om de toekomst bij te benen en de concurrentie aan te gaan.

Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt voor andere klanten?

Meer weten over business engineering? lees hier meer.