Arnoud-Gietema

Thomas Franken

Expertise

Rol: Business- en informatieanalist.

Sectoren: Bank (Hypotheken, vermogen, Asset & Liability Management, debiteurenbeheer), Verzekeren (schade), IT (business/informatie analyse)

Kennisgebieden: Applicatieontwikkeling, Architectuur, Data (analyse), Agile Framework, rapportage.

Projecten
Financiële dienstverlening, Complexe IT landschappen (en cloud), CRM-programma optimalisatie, migratie en uit faseren.

There is no I in Team, succes zit voor mij in een eenduidig begrip tussen business en IT.

Wat breng je mee in een projectteam?

Analytische denkkracht en een ketenvisie, dat is wat ik breng. Mijn kracht ligt tussen de Business en IT. Ik word hierin gesterkt door mijn ervaring met eindklanten in het begin van mij carrière en mijn tegenwoordige meer BETA-achtergrond. Dit stelt mij ook in staat om prima te communiceren met eindgebruikers en management, maar ook met (bijvoorbeeld) developers, architecten en data analisten. Ik leer graag mensen kennen, en probeer door middel van humor en mijn communicatieve vaardigheden een leuke en vertrouwde werksfeer om mij heen te creëren.

Op welk projectresultaat ben je het meest trots?

Ik heb ooit als proces manager een toekomstig data- en efficiëntieprobleem herkent. Hier heb ik destijds een oplossing voor bedacht, die redelijk snel bruikbaar gemaakt kon worden voor ca. 50 collega’s. Deze oplossing heb ik de volgende dag met een developer en 2 data analisten mogen bouwen, hiervoor kregen wij “carte blanche” (binnen de organisatie vastgestelde richtlijnen). Kanttekening was wel dat deze oplossing binnen 2 weken live en bruikbaar moest staan als MVP. Gaandeweg is de oplossing veel omvangrijker geworden, veelgebruikt en uiteindelijk ontmanteld.

Wat is het grootste compliment wat je hebt gekregen?

Het grootste inhoudelijke compliment dat ik heb gekregen, kwam van een offshore developer uit Slowakije. Hij heeft het bewonderingswaardig gevonden dat ik de Nederlandse belastingtechnische visie op het fiscaal voortzetten van kapitaalproducten binnen het hypothekendomein in 15 minuten begrijpbaar kon krijgen.

Het mooiste compliment, kwam van een offshore developer uit India. Tijdens een meeting vertegenwoordigde ik mijn SCRUM team. Zij gaf mij aan dat zij zich veilig en vertrouwd genoeg voelde om alles met mij te delen, waardoor ik tijdens de vertegenwoordiging enigszins de rem op de verwachtingen kon zetten en complexiteit kon toelichten aan business partijen. De winst voor de organisatie zit erin dat men vanaf dat punt een meer reële tijdslijn kon aanhouden. Overigens wist mijn PO dat vertrouwen ook te winnen, wat hem perfect in staat stelde om zijn backlog correct in te schatten.

Wat maakt Magniv uniek in jouw ervaring?

Magniv is voor mij een merk dat zichzelf onderscheidt in heldere en eerlijke communicatie. Bij Magniv wil men het beste voor de medewerker, maar ook voor de opdrachtgever. Wat Magniv in mijn ogen uniek maakt, is dat Magniv arbeidskrachten levert die echt tussen IT en Business in kunnen zitten. We brengen een beetje van beiden werelden, en slaan zo een brug tussen deze essentiële organisatiecomponenten.

 

 

Contactgegevens

T.franken@magniv.nl

Leer ons beter kennen

Op de pagina ‘Over Magniv’ delen we graag iets meer over wat we belangrijk vinden, zodat je gevoel kunt krijgen bij wie we zijn en of wij bij jou passen. Hiernaast kan je op de pagina ‘Projecten’ beeld krijgen bij hoe onze opdrachten eruitzien.

Great change. Magniv careers.