Realiseren data warehouse

Voor een middelgrote bank in de randstad

Het gebruik van data wordt ook in het bancaire domein steeds belangrijker. Naast het gebruik van data voor de informatievoorziening naar en over klanten wordt ook steeds meer geëist van de informatievoorziening naar de toezichthouders. Er worden hoge eisen gesteld aan de manier waarop data wordt opgeslagen, verwerkt en beschikbaar gesteld.

Borging kwaliteit

Willem Huitema heeft de opdrachtgever daar als projectmanager mee mogen helpen. Het doel van het project was om een omgeving te realiseren waarin data uit verschillende (backend)systemen centraal wordt vastgelegd, gecombineerd, gecontroleerd op kwaliteit en verwerkt tot informatie. Hierdoor kan de kwaliteit van de data beter worden geborgd en is inzichtelijk welke data door wie en voor welke doeleinden wordt gebruikt.

Uitvoering

Aanpak

Inmiddels zijn al grote stappen gezet. De technische basis is gerealiseerd en we kunnen data vanuit verschillende backendsystemen gecontroleerd samenbrengen in een ‘datalake’ (cloudomgeving). Voor mij een zeer leerzaam traject waarin ik kennis heb gemaakt met de nieuwste (cloud) technologie.

“Ik heb kunnen ervaren dat de kennis en skills van de architecten, analisten en ontwikkelaars cruciaal zijn voor het succes van dergelijke trajecten.”

Nu is het een kwestie uitbouwen; meer data en meer informatie!

CTA_NIET-GEBRUIKEN

Willem Huitema:

“We zien nu al blije gezichten bij onze afnemers.”

Wilt u meer weten over Willem?

Bekijk dan zijn profiel. Voor een vrijblijvende kennismaking met Willem of zijn collega’s, kunt u contact met ons opnemen.

Great change. Magniv careers.