Upgrade en doorontwikkeling Intranet

Onderwijs- en onderzoek staan centraal bij de oudste en grootste technische universiteit van Nederland. 8 faculteiten bieden 16 bachelor- en meer dan 30 masteropleidingen. Er zijn ruim 25.000 studenten en 6.000 medewerkers.

Situatie

Vorig jaar is er na veel moeite een platform voor het intranet geïmplementeerd. De Product Owner van het intranet vertrok in december en daardoor zouden de activiteiten rondom het intranet aan de aandacht ontsnappen. Het huidige functioneel beheerteam hield ondertussen het schip draaiende.

Opdracht

Op korte termijn moest het intranet een upgrade van het platform uitvoeren om zo verder te kunnen met ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. De belangrijkste stakeholder, de afdeling interne communicatie, wilde het intranet gebruiken als startpunt van elke dag voor iedere collega. Hieraan moesten een aantal voorwaarden worden voldaan. De rol van Magniv was die van Product Owner en dit te realiseren.

Uitvoering

Aanpak

De aanpak was om verder te gaan met waar de vorige Product Owner was gebleven. Dit deden we door bij alle stakeholders de vraag te stellen wat nu echt belangrijk is. Zo kwamen de onderliggende behoeftes naar boven en konden we de koers (her)bepalen. Op basis hiervan maakten we een snelle start met het bouwen van nieuwe functionaliteiten ter ondersteuning van de interne strategie van de TU Delft.

Resultaten

Resultaten die we hebben opgeleverd zijn onder andere:

Upgrade van het intranet platform.
Oplevering van eerste sprint.
(Rand)voorwaarden gereed zodat er de strategie van de TU Delft uitgevoerd kan worden.

Proces

Iedere Product Owner heeft een eigen stijl van aansturen. Stefen Bijwaard typeert zich door helder te communiceren over wat er moet gebeuren, met welke prioriteit en wie welke rol heeft. Zo loopt een project vaak soepel. Dat hij snel de omgeving kon inschatten en kon bepalen wat er echt noodzakelijk was bespoedigde deze opdracht.

CTA_NIET-GEBRUIKEN

Stefen Bijwaard:

““De TU was een nieuwe omgeving voor mij omdat het niet de financiële wereld was, maar gelukkig was mijn ervaring met Agile juist het belangrijkst. Dat is ook het leuke aan verschillende opdrachten, je kan elke keer iets anders uit je toolbox halen om een project met het team tot een succes te brengen”

Wilt u meer weten over Stefen?

Bekijk dan zijn profiel. Voor een vrijblijvende kennismaking met Stefen of zijn collega’s, kunt u contact met ons opnemen.

Great change. Magniv careers.